Pakt MVV overwinningsflow weer op?

MVV start morgen aan de tweede seizoenshelft met een thuisduel tegen De Graafschap. De grote vraag is of de Sterrendragers hun plek in de top van de Keuken Kampioen Divisie de komende tijd kunnen handhaven. Door het WK en de feestdagen lag de competitie voor MVV bijna twee maanden zo goed als stil, op een verloren duel in Venlo na.

Aanvoerder Matteo Waem was in ieder geval blij met de break. "Onze manier van spelen kost gewoon heel veel kracht." MVV ging een week op trainingskamp in Turkije en moest voor de kerst eigenlijk nog twee duels spelen. Tegen VVV (2-1 nederlaag) en tegen Telstar. Dat laatste duel werd echter afgelast. 

Of MVV de succesvolle flow kan vasthouden - de ploeg staat nog steeds derde - moet nu gaan blijken. Al vindt trainer Maurice Verberne, op basis van wat MVV heeft laten zien in het eerste competitiedeel, nu wel dat de play-offs gehaald moeten worden. "Die doelstelling moeten we onszelf opleggen. Dan kunnen we elkaar ook op verantwoordelijkheden aanspreken." Aanvaller Koen Kostons is nog wat voorzichtiger. "Resultaten uit het verleden bieden geen garantie. Je weet nooit waar je eindigt als we in een grote dip raken."

Op dit moment moet je bij de eerste negen eindigen om play-offs voor promotie te kunnen spelen. De Sterrendragers hebben negen punten meer dan Roda JC, dat nu op die plek staat.