Overlast studenten Stadspark

De politie had gisteren zijn handen vol aan grote groepen studenten, die voor overlast zorgden. Het begon gisteren rond zonsondergang op de Sint-Pietersberg waar zich zo’n 1000 studenten verzamelden.

Na een melding van overlast door opsporingsambtenaren en omwonenden stuurde de politie de groep hier weg. Dat had tot gevolg dat een resterend groepje studenten zich vervolgens rond half elf ‘s avonds verplaatste naar het Stadspark. Ook hier zorgden de jongeren volgens omwonenden voor de nodige overlast, maar ook vervuiling, waarna de politie ook deze plek ontruimde.  "Waarom de studenten zich gisteren in zo’n grote getale op deze plekken hadden verzameld, is ons niet bekend. Ze luisterden wel toen we ze weg stuurden, waardoor we niemand hoefden aan te houden", aldus Robert Lambrix, woordvoerder van politie Limburg.
Bestuurs- en communicatieadviseur van gemeente Maastricht, Stefan Gybels, liet weten dat de activiteit van gisteren van grotere omvang was dan in het verleden. Daarom is er volgens hem ook ingegrepen na klachten van omwonenden. 'De komende dagen blijven we de situatie in de stad monitoren en grijpen we (handhaving en politie) in als dat nodig is. Samen met de universiteit wordt, voor wat de aanwezige studenten betreft, gekeken naar extra communicatie om hun te wijzen op de regels in Maastricht', aldus Gybels.