Oud medewerkers van Sappi Nijmegen waarschuwen voor gevolgen verkoop Sappi fabriek Maastricht

In Nijmegen werd ‘ie al verkocht en nu gaat ook in Maastricht de Sappi-fabriek in de verkoop. Twee voormalige Nijmeegse werknemers waarschuwen voor de gevolgen van een overname van een nieuwe investeerder. Ze roepen de gemeente op vinger aan de pols te houden wat betreft de verkoop. Dat blijkt uit stukken in bezit van RTV Maastricht.

De Nijmeegse oud-werknemers werden een aantal jaren geleden overgenomen door een, zo bleek later, inactieve Engelse firma waarbij de rechtsbescherming van de werknemers werd geschonden. De werknemers deden hiervoor aangifte bij de politie. De zaak ligt nu bij het OM voor nader onderzoek. In Nijmegen resulteerde de overname in faillissement na twee jaar, waardoor honderden werknemers op straat kwamen te staan.

De ondernemingsraad van Maastricht laat weten dat werknemers vanzelfsprekend ongerust zijn, omdat ze tot nu toe alleen mondeling over de verkoop zijn ingelicht. Er is nog geen partij die zich heeft aangediend omdat Sappi nog niet officieel op de markt is aangeboden, aldus Matthieu Vermin van de OR.

Ook de vakbond FNV stelt dat medewerkers zich zorgen maken, maar dat zij er alles aan doet om de belangen van hen te verdedigen en te waarborgen zodra er meer duidelijk is over de overname. Directeur Ferdinand Koster wil maandag mondeling het personeel over de stand van zaken verder inlichten, zo laat hij weten aan RTV Maastricht. In de Maastrichtse Sappi-fabriek werken 500 krachten.