Originele schilderij carnavalsposter te koop

Het originele kunstwerk van Dave de Leeuw, dat diende als ontwerp voor de vijfde Maastrichtse carnavalsposter, is te koop. De helft van het betaalde aankoopbedrag wordt door de Maastrichtse kunstenaar geschonken aan het goede doel: de Quiet Community.

Ge√Įnteresseerden voor het olieverfschilderij op canvas (100x140 cm) kunnen zich melden via de website van Dave de Leeuw.

Omschrijving
Zelf omschrijft de kunstenaar zijn werk overigens als volgt: Hoewel carnaval de ruimte geeft om alles mooier te maken dan het is en te verbloemen wie we zijn, raakt het tegelijkertijd ook wie we daadw√®rkelijk zijn en leren we ons beter kennen dan ooit. Momus, de Griekse god van de satire, waar niet voor niets het kanon naar is vernoemd, werd door Zeus verbannen van de berg Olympus omdat hij de ijdele goden een spiegel voorhield en daar waren deze niet van gediend. Met het werk dat ik voor Maastricht mocht maken, ging ik op zoek naar deze spiegel. Geen sjiek en sjoen, geen glossy plaatjes, maar het ongetemde straatcarnaval. In de regen, in de wind, in de sneeuw, met tromgeroffel en trompetgeschal in de verte als een middeleeuwse stad in strijd. Het straatcarnaval dat tot diep in de nacht in de kleinste straatjes van Mestreech doorgaat. Het straatcarnaval waarin we ons kunnen uiten zoals we ons voelen en vinden wie we zijn. Dat is dan niet altijd wat we ervan verwachtten maar wel waarmee we het moeten doen. En dan, herboren en met een verse haring achter de kiezen, weer 362 dagen aftellen totdat het Momuskanon weer klinkt.