Oproep om tijdens eventueel 'straotkarneval' niet te handhaven

Raadslid Bert Garnier (Partij Veilig Maastricht) roept in een open brief aan het gemeentebestuur om, indien de horeca en culturele instellingen eind februari overdag open mogen en er dus ook ‘straotkarneval’ gevierd kan worden, niet te handhaven op het drinken van alcohol op straat, geluidwagens en ‘kare’.

‘Over 5 weken hopen wij, met enige aanpassingen weer in de ogen te kunnen kijken van ’t Mooswief. Na een crisis van twee jaar zijn ook de Maastrichtenaren toe aan een hoognodig verzetje. Enige coulance richting de horeca zou zeker op zijn plaats zijn. Als iemand de vastelaovend met ‘belump’ kan vieren, dan is het wel de Maastrichtenaar. De Mestreechter Geis doet dan zijn werk’, zo schrijft raadslid en rascarnavalist Garnier.

‘Daarnaast hopen wij dat het aantal besmettingen niet lijdt tot meer druk in de zorg en ziekenhuizen. Zoals het er nu uitziet vindt er een positieve kanteling plaats. Voor Partij Veilig Maastricht staat gezondheid hoog in het vaandel. Wij denken met respect aan burgers die ons ontvallen zijn door corona of mensen die er complicaties van hebben overgehouden. Echter, corona heeft onze burgers, jong en oud, ook mentaal hard getroffen. De vastelaovend kan een goede remedie zijn’, besluit Garnier zijn brief aan het gemeentebestuur.