Opnieuw medische (hulp)middelen MUMC+ onderweg naar Oekraïne

Gisteren vertrok een vrachtwagen, volgeladen met allerlei medische hulpmiddelen en apparatuur vanuit het MUMC+ richting Oekraïne. Het MUMC+ organiseerde eerder ook al enkele inzamelingsacties om toevoer van materialen naar Oekraïne te faciliteren.

Er bestaat in het MUMC+ een werkgroep ‘Help Oekraïne’. “Wat in de Oekraïne gebeurt, gaat ons aan het hart”, zegt Carla Abrams, voorzitter van de werkgroep. “We proberen op deze manier te helpen en de ellende een beetje te verzachten", aldus Abrams. "Ook andere partijen zoals het Facilitair bedrijf Procesgroep Logistiek en in het bijzonder Patrick Iliohan en Peter Jacobs hebben enorm geholpen om het transport in goede banen te leiden", aldus het MUMC+.

Die verzachting hoopt men te brengen in de vorm van medische producten zoals wondverzorgingsartikelen, desinfectiemiddelen, persoonlijke beschermingsmiddelen, voedingsmiddelen, beademingsets, bloedafname- en zuurstoftoedieningsbenodigheden, infuusnaalden en transfusie instrumenten. Afhankelijk van de vraag en de vracht gaat het vervolgens naar ziekenhuizen in de buurt.

De vrachtwagen stopt eerst in Polen waar vanuit de producten verder verspreid worden naar een aantal plaatsen in Oekraïne. Door contacten met burgemeesters in belangrijke steden gebeurt dit op een doelgerichte manier.