Opening videokunst tentoonstelling STREETVIEW

21 winkelruiten in het Maastrichts winkelgebied bieden de komende vier weken een kijkvenster naar de rest van de wereld. De projecties in de leegstaande etalages zijn te zien tussen 20h en 23h en maken deel uit van de gratis videokunst tentoonstelling STREETVIEW.

Entre Deux en de binnenstad

De tentoonstelling werd afgelopen zaterdag geopend in winkelcentrum Entre Deux. Initiatiefnemer van het Viewmaster Project - Bart van den Boom - noemde het in zijn openingsspeech een bijzondere plek: in de jaren '70/80 was dit namelijk ook het gebied waar het Bonnefantenmuseum huisde. De gratis expositie STREETVIEW - verspreid over winkelcentrum Entre Deux (12 videowerken) en de Maastrichtse binnenstad (9 videowerken) - toont hoe de openbare ruimte op verschillende plekken in de wereld is ingericht en gaat - zo hoopt men - ook Maastrichtenaren  laten nadenken over hun stad.

Winkelcentrum Entre Deux is speciaal voor de tentoonstelling gedurende vier weken  's avonds toegankelijk. Toegang bevindt zich naast de Dominicanen Kerk. Een mobiele webapp (streetview-online.nl) geeft informatie over de kunstwerken en toont de routekaart waarop alle etalages te vinden zijn.

Vanaf aanstaande vrijdag zendt RTV Maastricht over de tentoonstelling het vierluik STREETVIEW uit, met daarin interviews met buitenlanders in onze stad.