Ook GroenLinks en D66 willen streep door plan Tregaterrein

In navolging van tien andere partijen, sluiten ook GroenLinks en D66 zich aan bij de oproep aan het stadsbestuur om de meest recente plannen voor het Tregaterrein van tafel te krijgen. De partijen willen dat het college van burgemeester en wethouders juridisch alles uit de kast trekt om dat mogelijk te maken. Inmiddels heeft ook Groep Maassen laten weten het voorstel te steunen.

Aan het eind van vorige week maakte de firma Leeyen namelijk bekend op het braakliggende Tregaterrein een enorme loods te willen bouwen. Dit terwijl de buurt zo vurig hoopt op woningbouw op deze oppervlakte en daar zelfs samen met een projectontwikkelaar een plan voor in elkaar zette.

Met de toevoeging van GroenLinks, D66 en Maassen ontbreken nog twee partijen. VVD en de eenmansfractie van Alexander Lurvink ondertekenden nog niet. Dit terwijl Michel Severijns van VVD eerder deze week wel aan RTV Maastricht liet weten het te betreuren als de buurt zijn zin niet krijgt. "Echter, het plan lijkt overeen te komen met het huidige bestemmingsplan van het Tregaterrein. Ik kan me niet voorstellen dat de eigenaar er duizenden euro's aan onderzoek insteekt, als het plan in strijd is met het bestemmingsplan."

Ondanks dat Alexander Lurvink ook nog niet tekende, is ook hij niet enthousiast over de plannen. Hij wijst de gemeenteraad als grote schuldige aan. Een meerderheid verwierp eind vorig jaar een voorstel waarin het stadsbestuur werd opgedragen het Tregaterrein enkel en alleen voor woningbouw en kleine bedrijvigheid te reserveren. In het voorstel dat wel werd aangenomen, stond weliswaar dat er serieus gekeken moest worden naar de optie 'wonen', maar vooral dat het college geen onomkeerbare besluiten moest nemen wat betreft de oppervlakte. Hierdoor kan Leeyen een dergelijk voorstel indienen, zoals nu gedaan is.