Ook dit jaar geen Jumping Indoor Maastricht

Jumping Indoor Maastricht (JIM) gaat ook dit jaar niet door. De organisatie vindt het niet verantwoord om het paardenspektakel, dat van 5 tot 7 november 2021 in het MECC zou plaatsvinden, door te laten gaan.
“Aan dit moeilijke besluit ligt de grote onzekerheid die er nog steeds heerst omtrent de ontwikkeling van het Covid-19 virus ten grondslag. Hierdoor zijn de gezondheids-, maatschappelijke- en financiële risico’s te groot”, aldus Ward Vleugels, voorzitter van Stichting JIM. Ook de kwalificatie voor de FEI Driving World Cup (Mennen) zal dit jaar geen doorgang vinden.

De organisatie begrijpt dat dit weer een grote teleurstelling is voor de (internationale) paardensportwereld, het publiek en de sponsoren.
Om de pijn van het wachten tot JIM 2022 enigszins te verzachten worden er voor verschillende doelgroepen verrassende alternatieve activiteiten op touw gezet. Deze vinden eind dit jaar en in de eerste helft van 2022 plaats voor zover de omstandigheden rondom het Covid-19 virus dit toelaten.
Ook worden er voor alle paardensportfans virtuele activiteiten georganiseerd op de sociale media kanalen van Jumping Indoor Maastricht. Hier zal binnenkort inhoudelijk meer over worden bekendgemaakt.

JIM Paardenparade

De JIM Paardenparade, een nieuw initiatief voor de aankomende editie, zal wel doorgaan. Bedrijven en instellingen kunnen een kunststof paard of pony op ware grootte aankopen en deze door hun medewerkers, leerlingen of bewoners laten beschilderen en/of decoreren. Dit paard zou dan met name in de weken voor en tijdens de week dat JIM gehouden zou worden, tentoongesteld kunnen worden.
‘Een ideale manier om maatschappelijke betrokkenheid te creëren en tegelijkertijd JIM, de paardensport en de stad Maastricht te promoten’, aldus de organisatie.