Onthulling prinselijk portret in Struys een carnavalsgebeuren om in te lijsten

De achtbaan waar Prins Stefan en Prinses Aimée vier weken lang in zit sjeesde donderdagavond door de Hoeskamer vaan Mestreech. De mooiste bijnaam die je als kroeg kunt krijgen, zo weet iedereen, is verleend aan café In den Ouden Vogelstruys. Hospes Henri Hochstenbag - zelf het hoogste ambt met carnaval bekledend in 2014 - weet uit eigen ervaring, maar vooral met liefde voor de stad en de Mestreechter Vastelaovend - precies hoe hij de jaarlijkse Hoege Hoeglöstegheid moet ontvangen en begeleiden naar een van de sjiekste mominte veur 'nne stadsprins; de onthulling vaan t prinselijk portret gemaakt door kunstenares Wendy Wasbauer was ook dit jaar weer een om in te lijsten. 

Sinds gisteravond hangt het portret van Prins Stefan prominent boven de bar van het etablissement dat sinds jaar en dag een van de epicentra is van de Mestreechter Vastelaovend. Vrienden, oud-prinsen, De Tempeleers, naobers en Vastelaovend-groupies zagen tijdens de onthulling een werkelijk pracht van een portret onder de driekleur van de carnaval - roed, geel en greun - vandaan komen. 

Dat niet alleen. Dit soort bijeenkomsten bewijst met regelmaat dat Mestreech weliswaar een allure heeft die tot ver over de landsgrenzen reikt; maar net zozeer neet mie is es e dörrep. Wendy Wasbauer vertelde op mooie wijze hoe ze jaren geleden bevriend raakte met Prinses Aimée en later dus ook met Prins Stefan. Met haar introductie naar de onthulling werd maar weer eens duidelijk dat met de carnaval Mestreech neet allein eine groete kaffee is; veer zien ouch nog 'ns allemaol familie tot in 't paradies.