RTV Maastricht

Onnodige eerste thuisnederlaag voor MVV

MVV heeft maandagavond het inhaalduel tegen Heracles Almelo met 0-2 verloren. De eerste thuisnederlaag van het seizoen is daarmee een feit.

Al snel keek MVV tegen een achterstand aan. Slecht wegwerken in de MVV-defensie bood Ouahim de kans de bal strak in de hoek te schieten. Na twintig minuten waren de gasten, nummer twee op de ranglijst, dichtbij de 0-2. Hansson schoot na een solo tegen de paal.

Na een half uur deed MVV wat terug via Sven Blummel. Hij schoot de bal langs de verkeerde kant van de paal. De gelijkmaker had vlak voor rust echt op het scorebord moeten staan. Na een rush van Steuckers kreeg Kostons de bal op een presenteerblaadje. Maar in plaats van de bal van tien meter keihard tegen de touwen te schieten, mikte de MVV-spits teleurstellend een zwak balletje op de handen van de doelman. De rebound ging naast.

De eerste vijf minuten na rust had MVV wederom grote kansen op de gelijkmaker. Van Bommel schoot tegen de lat, Kostons kwam enkele momenten later een teenlengte te kort om de bal langs doelman Brouwer te krijgen. Die gemiste kansen kwam MVV duur te staan. Aanvoerder Waem nam te veel risico en verspeelde de bal op een gevaarlijk punt. Ouahim mocht van tien meter vervolgens eenvoudig binnenschuiven: 0-2.

MVV verdiende meer dan een verliespartij, maar had het volledig aan zichzelf te danken dat het de eerste thuisnederlaag leed maandag. Want toen ook Ruben van Bommel na 75 minuten een één op één met de doelman niet afrondde, werd het wel duidelijk dat het MVV, ondanks een licht overwicht, niet ging lukken.