Onderzoek naar rol Marc Dutroux bij verdwijning Tanja Groen

Politie en justitie onderzoeken opnieuw of de Belgische kindermoordenaar Marc Dutroux betrokken is bij de verdwij­ning van studente Tanja Groen. Zij verdween in 1993 in Maastricht.

Dat meldt de Limburger.

De krant deed onderzoek naar het spoor-Dutroux in de zaak. De Belg kwam begin jaren negentig in Maastricht of omgeving om er drugs te kopen. Ook zou hij er in die stad een contactpersoon hebben gehad. Bovendien is in een van zijn woningen een wegenkaart gevonden waarop Maastricht is omcirkeld.

Inmiddels is in België een rechtshulpverzoek ingediend. Daarin is gevraagd om het onbekende vrouwelijke DNA dat is gevonden in huizen en auto’s van Dutroux te vergelijken met dat van de achttienjarige Tanja Groen uit Schagen. De advocaat-generaal laat aan De Limburger weten dat de resultaten zo snel mogelijk naar Nederland worden gestuurd.

Al eerder is een link tussen de verdwijning van Groen met Dutroux onderzocht. Zo mochten haar ouders zelfs door spullen van Dutroux snuffelen, in de hoop dat daar een aanwijzing tussen zat. Uiteindelijk is er nooit een link met hem gevonden.