Onderzoek: Maastrichtenaren houden het meest van gezelligheid

Nederland stuurt weer massaal uitnodigingskaarten voor feestjes. In het eerste kwartaal van 2022 is er een stijging van maar liefst 968 procent te zien ten opzichte van diezelfde periode in 2021. Dit blijkt uit onderzoek van Kaartje2go, de grootste kaartenwebshop van Nederland. 

Limburgers zijn echte lekkerbekken, want in deze provincie worden de meeste diner-uitnodigingen verstuurd van Nederland. Van alle Nederlandse provinciesteden houden Maastrichtenaren het meest van gezelligheid. Zij versturen per feestje gemiddeld maar liefst 35 uitnodigingen. Ter vergelijking: op de tweede plek staat Den Bosch met 27 uitnodigingen. Ook voor etentjes, borrels en barbecues nodigen Maastrichtenaren met 27 uitnodigingen de meeste dierbaren uit ten opzichte van de rest van Nederland. In Den Bosch nodigen ze voor bourgondische feestjes slechts 16 dierbaren uit. 

Naast de klassieke verjaardagsfeesten, schieten ook nieuwe feestjes met een bourgondisch thema, zoals etentjes, high tea’s, borrels en tuinfeesten als paddenstoelen uit de grond.