Ondanks provinciale daling, meer woninginbraken in Maastricht

Tijdens de eerste vijf maanden van dit jaar vonden er iets minder woninginbraken plaats in Limburg dan in dezelfde periode vorig jaar. Maastricht en Roermond noteren negatieve cijfers, daar vonden juist meer woninginbraken plaats. Dat meldt 1limburg op basis van een analyse van Independer.

Met de nieuw cijfers lijkt de daling die werd ingezet sinds het begin van de coronacrisis in 2020 door te zetten.Het aantal woninginbraken daalde van 535 naar 530. De daling is klein, maar in vergelijking met de landelijke cijfers wel opvallend. Landelijk stegen de woninginbraken namelijk met 21,6 procent.

In de gemeente Kerkrade daalde het aantal woninginbraken het sterkst. Hier werden 16 inbraken minder gemeld dan in de eerste maanden van 2021. Ook in Weert en elf andere Limburgse gemeenten is deze positieve trend te zien. 

De gemeente Heerlen is dit jaar voorlopig koploper qua aantal woninginbraken. Hier werden vanaf begin januari al 59 inbraken gemeld. Toch is de kans op een inbraak het grootst in het noorden van onze provincie. Mook en Middelaar spant de kroon. In deze gemeente is de kans op een inbraak drie keer zo hoog als het provinciale gemiddelde.


Meer nieuws