Omwonenden niet blij met uitbreiding Kruisherenhotel: 'Je voelt je belazerd'

Omwonenden van het Kruisherenhotel zijn niet blij met de geplande uitbreiding van het hotel. Er is vooral kritiek op de 20-meter hoge toren. De buurt voelt zich daarnaast niet gehoord door zowel Oostwegel Collection, het bedrijf achter het Kruisherenhotel, en de gemeente.

Toren
Tijdens een bijeenkomst in december 2021 is volgens omwonende Maurice Janssen helemaal niet gesproken over een hoge toren. Een dag later moesten zij via de media het voornemen voor de toren vernemen. "Dan voel je je belazerd", licht Janssen toe.

Problematiek
Nadat de buurt meerdere keren in protest is gegaan, is de toren wel verlaagd van 25 meter naar 20 meter. Volgens de omwonenden maakt dit geen verschil voor de problematiek die zij ervaren.

Verantwoordelijk wethouder Frans Bastiaens laat in een reactie weten de zorgen van de omwonenden goed te begrijpen, daarom gaat hij binnenkort met collega-wethouder Hubert Mackus, de omwonenden en de initiatiefnemer een kijkje nemen. Vanuit de initiatiefnemer, Oostwegel Collection, was vrijdagmiddag niemand bereikbaar voor commentaar.

Ronald van den Hoven