Omwonenden Kruisherenhotel: 'Gemeente handelt tegen belangen bewoners in'

Dat het stadsbestuur recent groen licht gaf aan het verzoek om het Kruisherenhotel uit te breiden, is volgens omwonenden een tactische zet. Verantwoordelijk wethouder Bastiaens is het hier niet mee eens.

Door het plan nu al positief te beoordelen kan er een omgevingsvergunning worden aangevraagd vóór 1 januari, voordat de omgevingswet wordt ingevoerd, stellen de omwonenden.

Belangen
De omgevingswet houdt bij bouwprojecten veel meer rekening met de belangen van de rest van de buurt. Tegen de huidige plannen voor de uitbreiding is bij de buurtbewoners veel weerstand. Zo wordt de nieuwbouw, op het binnenterrein van het Victor de Stuersgebouw, 21 meter hoog. Veel te hoog, volgens de omwonenden, die onder meer vrezen voor hun privacy.

Zij vinden dat de gemeente met het huidige akkoord duidelijk tegen de belangen van omwonenden in handelt. Het plan werkt duidelijk in het voordeel van de Oostwegel Collection, de eigenaar van het hotel, zo menen de buurtbewoners. 

Wethouder
Verantwoordelijk wethouder Bastiaens kan de zorg van de omwonenden begrijpen, maar is van mening dat er veel contact is geweest met de omwonenden.

Dat de omwonenden zeggen dat de besluitvorming anders zou zijn als het vanaf 1 januari 2024 onder de omgevingswet valt, is volgens de wethouder niet waar. Ook geeft hij aan dat de vergunning überhaupt nog niet aangevraagd is.


Meer nieuws