Omwonenden KPN-centrale overwegen gang naar de rechter: 'gemiste kans'

De omwonenden van de voormalige KPN-centrale in het Jekerkwartier overwegen een gang naar de rechter nadat het gemeentebestuur besloten heeft niet geheel mee te gaan in de zorgen van de bewoners.

De omwonenden laten dit weten aan RTV Maastricht. Vorige week had de gemeente gemeld niet volledig mee te gaan in de bezwaren die de buurt heeft. 

Nieuwe goud
Het plan is op dit moment dat er 89 kleine woonunits in de centrale gerealiseerd zullen worden. De omwonenden zijn vooral bang dat de samenstelling van de buurt - waar op dit moment al zo'n 22 procent studentenkamers zijn - in het geding komt. "De ontwikkelaar gaat hier voor het nieuwe goud: kleine woningen voor hoge prijzen", zo laat voorman Wouter Mulder in een reactie weten.

Vervolgstappen
De buurt geeft verder aan nu de tijd te nemen om de beslissing van het stadsbestuur te analyseren en onderzoeken. Daarna zullen zij vervolgstappen overwegen. Over het mogelijk succes van de gang naar de rechter wil Mulder niet vooruit lopen: "dat moeten we afwachten."

Zorgvuldig
De gemeente laat in een reactie weten: "We kunnen best begrijpen dat dergelijke veranderingen in een buurt op bezwaren stuiten, maar ons inziens is dit besluit zorgvuldig genomen en zijn ook de bezwaren van de inwoners daarbij gewogen, plus zijn aanvullende voorwaarden gesteld. Uiteraard staat het de omwonenden vrij om het besluit voor te leggen aan de rechter."