Nominaties Maastricht Awards bekend

De negen genomineerden voor de Maastricht Awards, de ondernemersprijzen in onze stad, zijn bekend. Zij maakten gisteren kennis met elkaar in het stadhuis, onder het toeziend oog van de nieuwe wethouder economie Hubert Mackus. Negen ondernemers in totaal, telkens drie kandidaten per categorie.

Drie categorieën

Dit jaar is de prijs in drie categorieën te winnen: De Rabobank Made in Maastricht Award, de Hospitality Award en de Business Take-Off Award.

De 'Made in Maastricht Award' is voor ondernemers in de Maastrichtse maakindustrie waarbij Chromin – Remi Castermans, Healix – Marcel Alberts en PathoFinder – Guus Simons kandidaten zijn.

Bij de 'Hospitality Award' gaat het om gastvrijheid en vernieuwende concepten. Hiervoor zijn Baron Cocktail Club – Jerôme en Daniël Stravers, De Plantstore Maastricht – Jack van der Ende en Carina Evers en Rebelle – Danny Keppels genomineerd.

Tot slot de 'Business Take-Off Award',  waar de nominaties vielen op jonge ondernemers tot 35 jaar en Luxury Dadelbonbons by Herbs & Lime -  Asrin Daoudi, Orange Media Group - Raymond Biesmans, Xavier Comuth, Nick Rompelberg en The Loft -  Cayle Lackten, Sven van Oort, Philippe Piters het tegen elkaar opnemen.

Publieksprijs

Anders dan voorgaande jaren zal nu voor het eerst iemand met de publieksprijs naar huis gaan; de zogeheten ‘Maastricht award Pluim’.  De jury kijkt bij de nominaties naar een lokale bijdrage aan de economie, kennisuitwisseling of inclusiviteit. In de vorm van een innovatief, authentiek of duurzaam concept.

Het publiek kan vanaf nu stemmen op de genomineerden via de website van de gemeente. Op 19 september worden de winnaars bekendgemaakt.