Nieuwe wethouder Hubert Mackus beëdigd

Hubert Mackus (CDA) is dinsdagavond tijdens de raadsvergadering door burgemeester Annemarie Penn-te Strake beëdigd als wethouder. Hij volgt daarmee wethouder Niels Peeters (CDA) op, die door ziekte zijn werkzaamheden moest neerleggen. Wethouder Mackus zal de volledige portefeuille, bestaande uit Economie, Sport, Water, Natuur en Landschap en Vergunnen, onder zijn hoede nemen.

Wethouder Mackus: “Ik zie ernaar uit om samen met inwoners en ondernemers te werken aan de toekomst van deze prachtige stad. Die toekomst ziet er glansrijk uit. Maar er is wel werk aan de winkel. We moeten onze economie sterk houden, de sport- en beweegdeelname kunnen verder omhoog en we hebben een grote opgave om Maastricht beter te beschermen tegen droogte en hoogwater. Ik heb er zin in om me daar de komende jaren samen met het nieuwe college en de raad sterk voor te maken.”

Hubert Mackus is 44 jaar oud en is al meer dan twintig jaar actief in de politiek. Hij is tien jaar actief geweest, tot 2012 als raadslid en fractievoorzitter en daarna als wethouder in Nederweert. Daarna zette hij zijn politiekeloopbaan voort als Statenlid en gedeputeerde bij de Provincie Limburg. Mackus is geboren en opgegroeid in Nederweert en woont met zijn vrouw en drie stiefkinderen in Ospel. Voor het wethoudersambt verhuist hij naar Maastricht.

Foto: Jean-Pierre Geusens