Nieuw ultimatum: vanaf 22 februari wellicht weer staking bij Arriva

Als de werkgevers in het streekvervoer er tot maandag 20 februari niet in slagen een nieuwe verbeterde CAO aan te bieden dan gaat het personeel vanaf woensdag 22 februari opnieuw over tot actie. Dat hebben de vakbonden FNV en CNV gisteren, op de vijfde en laatste stakingsdag van o.a. Arriva, laten weten.

Marijn van der Gaag, bestuurder FNV Streekvervoer zegt dat de chauffeurs geen andere keus hebben, hoe vervelend ze het ook vinden.

Hanane Chikhi, bestuurder CNV Vakmensen stelt: ‘De actiebereidheid is groot en groeit alleen maar. Normaal werken er ongeveer 5.000 mensen op een dag, deze week staakten er elke dag zo’n 4.000. Dat moet de werkgevers wakker hebben geschud. Als zoveel mensen laten weten ontevreden te zijn, dan kan je dat niet meer negeren.’

Ronald van den Hoven

Werkdruk

FNV en CNV eisen een loon dat meestijgt met de inflatie en maatregelen om de hoge werkdruk te verlagen. Door personeelstekort is de werkdruk hoog. Omdat een op de vijf chauffeurs ziek is zorgt dat voor extra problemen. De vakbonden willen onder meer dat de rijtijden minder krap worden, dat er regelmaat komt in de roosters en dat voorstellen over verdere flexibilisering van werknemers van tafel gaan.