Nieuw museum in Centre Céramique?

Maastricht zou er zomaar eens een nieuw museum rijker op kunnen worden.  Het Maastricht Museum - op de eerste verdieping van het Centre Ceramique. Als het college instemt met het plan hoopt directeur Centre Céramique Wim Hupperetz gauw stappen te maken. Het Maastricht Museum zal over de geschiedenis van de stad gaan vertellen. En dat in de meest letterlijke zin. Voor de tentoonstellingen wil men namelijk graag de Maastrichtenaren betrekken. Zodat die zich herkennen, en zich vertegenwoordigd voelen bij wat er te zien is.

Het pas verbouwde Centre Céramique dat het museum als onderdeel in haar Meerjaren Plan heeft staan heeft er alle vertrouwen in dat het project gaat slagen. "We gaan natuurlijk niet opnieuw verbouwen", stelt Hupperetz. "We gaan alleen intern shuffelen. De collectie hebben we voor een groot deel al in huis, het wordt een plek waarin de bezoeker de geschiedenis van de stad in al haar facetten leert kennen. Daarvoor gaan we ook op zoek naar de verhalen in de stad. Het moet een dynamisch geheel worden, dat ook veranderlijk is, en dus afwisselend. Zoiets was er nog niet in Maastricht. Beneden op de begane grond komt de horeca. Een zeven meter ronde bar, en het leescafé. Een plek waar reuring en gezelligheid is. Boven, op de eerste verdieping, en op den duur ook in de ruimte die nu nog in beslag wordt genomen door Café Annex,  is in het museum dan van alles te zien "

Als het plan inderdaad doorgaat dan hoopt Wim Hupperetz het allemaal gauw voor elkaar te krijgen. "Het zou mooi zijn als we met Museumnacht - 14 april - open kunnen zijn".