Nieuw kernkindcentrum in Maastricht-Oost gaat De Loper heten

Het nieuwe kernkindcentrum in Maastricht-Oost krijgt de naam De Loper. De naam van het nieuw te bouwen centrum werden onlangs door de betrokken leerlingen, ouders en medewerkers onthuld. 

De Loper

De Loper verwijst naar de Groene Loper, maar ook naar een zogenaamde 'loper' - de sleutel die op elk slot past. Het idee erachter is dat het nieuwe kernkindcentrum past bij elk kind, hoe verschillend dat kind ook is - iedereen krijgt er een warm welkom. 

Nieuwe plek

In het nieuwe gebouw aan het Leeuwenpark gaan de bijna 300 leerlingen van OBS De Regenboog en ABB Nutsschool van scholenkoepel Kom Leren samen verder. Maar De Loper gaat ook kinderopvang, peuteropvang, buitenschoolse opvang bieden. Daarnaast wordt het een plek voor organisaties die een rol hebben in de ontwikkeling van kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Zoals schoolmaatschappelijk werk, logopedie en kinderfysiotherapie. 

Ronald van den Hoven

Stef Niekamp, bestuursvoorzitter van kom Leren: “In KKC De Loper draait alles om het kind als wordende mens. Daarbij past het systeem zich aan het kind aan, niet andersom. Kinderen groeien tot wereldburgers. Dat doen we op basis van duurzame onderwijskundige en pedagogische keuzes die we samen met MIK & PIW Groep maken. Ik ben er trots op hoe de leerlingen, ouders en beide teams intensief met elkaar samenwerken. Zij bouwen aan de inhoud van dit KKC, op weg naar het nieuwe gebouw als slotstuk van deze ontwikkeling”.

Naar verwachting opent De Loper eind 2024 haar deuren.