Niels Peeters voorgedragen als nieuwe CDA-wethouder

Ondanks de bezwaren van een aantal oppositiepartijen heeft het CDA Niels Peeters, de huidige fractievoorzitter en nieuwe lijsttrekker van het CDA Maastricht, voorgedragen als nieuwe wethouder. Zijn voordracht is voor dezelfde portefeuilles als Vivianne Heijnen op dit moment bekleed: Economie, (Eu)regionalisering, Wonen en Sociale Innovatie.

‘Wij hebben vanaf het begin van deze raadsperiode als grootste partij in de gemeenteraad onze verantwoordelijkheid genomen voor de totstandkoming van dit college van B&W en hebben ons sindsdien steeds ingezet voor een stabiele en constructieve uitvoering van het gesloten coalitieakkoord. Met de voordracht van Niels Peeters zetten we deze lijn voort’ laat het CDA in haar persbericht weten.

Niels Peeters heeft een ruime ervaring in de gemeenteraad. Na één periode als raadslid te hebben gefunctioneerd, is hij vanaf 2018 actief als fractievoorzitter. 

‘In die hoedanigheid heeft hij laten zien dat hij goed op de hoogte is van alle relevante dossiers die in de stad spelen en dat hij over de inhoudelijke en politieke kennis en vaardigheden beschikt die hem geschikt maken als wethouder’ aldus het CDA.