Niels Peeters stopt als wethouder

Niels Peeters, wethouder voor Economie, Sport, Water, Natuur en Landschap,  heeft zaterdagochtend aan burgemeester Annemarie Penn te-Strake laten weten om gezondheidsreden zijn politieke taak neer te moeten leggen. Het CDA draagt Hubert Mackus voor als zijn opvolger. 

In zijn ontslagbrief aan de burgemeester schrijft Peeters al langere tijd gezondheidsklachten te hebben en het besluit om te stoppen bijzonder zwaar te vinden. ” Naar nu blijkt, zal de weg naar herstel meer van mij vergen dan gedacht. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het werken aan mijn gezondheid niet langer verenigbaar is met mijn functie als wethouder. Dit ambt, de stad en mijn partij verdienen immers onbegrensde aandacht en energie."

Peeters startte zijn politieke loopbaan in 2010 als (burger)raadslid en werd later, in 2018,  fractievoorzitter voor het CDA. Januari dit jaar volgde hij wethouder Vivianne Heijnen op en zette hij haar portefeuille voort met daarin Economie, (Eu)regionalisering, Wonen en Sociale Innovatie. In juni werd hij wethouder voor Economie, Sport, Water, Natuur en Landschap. 

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake laat weten dat het college begrip en respect heeft voor het besluit.  “Zeker bij een jonge en talentvolle bestuurder als Niels treft dit nieuws het college zeer. Wij leven met hem mee en wensen hem alle sterkte toe en hopen dat zijn gezondheid weer snel op peil is.”

CDA Maastricht heeft maandagmiddag laten weten Hubert Mackus voor te dragen als de opvolger van Niels Peeters. Hubert Mackus was eerder wethouder van Nederweert, ook was hij statenlid en gedeputeerde.