‘Nederlaag met perspectief’ voor MVV

MVV heeft de eerste play-offwedstrijd in Breda tegen NAC verloren. Het werd in een slordige wedstrijd 1-0.

NAC was het eerste half uur sterker. Na vier minuten kreeg Velanas de kans op de openingsgoal. Hij mikte vanaf rand strafschopgebied net over. Ook Javier Vet deed een poging. Zijn afstandsschot werd door MVV-keeper Matthys uit de hoek gevist.

MVV was aanvallend onmachtig. De geblesseerde aanvalsleider Koen Kostons werd enorm gemist, topscoorder Ruben van Bommel deed wel mee, maar oogde niet fit.

Op slag van rust ging het mis voor MVV. Aanvoerder Waem was net te laat en haalde Velanas neer: penalty. Diezelfde Velanas bleef koel en verzilverde de strafschop: 1-0.

Na rust beet MVV iets meer van zich af. Er kwamen kleine kansjes. Een schot en een kopbal van Steuckers waren de eerste aanvallende speldenprikken. Even dacht MVV zelfs op gelijke hoogte te komen. Remans schoot alleen voor de doelman keurig binnen, maar werd afgevlagd voor buitenspel. De VAR keurde die beslissing goed, terwijl op televisie toch duidelijk leek dat Remans niet buitenspel stond. Aan de andere kant was er eveneens zo’n opmerkelijke situatie. Van der Sande kopte raak. Zijn aangever zou ook buitenspel hebben gestaan. Ook dat werd op de beelden niet duidelijk. Diezelfde Van der Sande was met een kopbal vlak langs de paal daarna nog het dichtst bij de 2-0.

‘Een nederlaag met perspectief’ noemde aanvoerder Matteo Waem de 1-0 nederlaag. Zaterdag in Maastricht hoopt MVV die achterstand weg te poetsen om uitschakeling te voorkomen.