Na twee jaar is het zover: André Rieu neemt 't Groet Mestreechs Dictee af

Het onvolprezen Veldeke Krink Mestreech, de belangrijkste voorvechters en bewakers van de Mestreechter taol, hebben André Rieu weten over te halen om op 23 oktober aanstaande de jaarlijkse overhoring in eus moojertaol af te nemen. Zijn echtgenote, Marjorie, gaat de tekst schrijven van het dictee.

“We hebben dit twee jaar geheim moeten houden. Voor corona toesloeg hadden al de stoute schoenen aangetrokken en Marjorie Rieu benaderd. Al jaren leest een BM’er ‘t Groet Mestreechs Dictee voor. Tja, André Rieu stond natuurlijk altijd op ons verlanglijstje. Hoe doe je dat, is dan de vraag. En wat bleek, toen we Marjorie Rieu vroegen was ze gelijk heel enthousiast en liet zij weten graag de tekst te willen schrijven.” 

• Lilian Limpens, bestuurder Veldeke Krink Mestreech

Ongetwijfeld zullen de bestuurders  van Veldeke Krink Mestreech van vreugde een aantal walsjes hebben gedanst. Tot het moment van de deceptie kwam. Maar dat was toen. Om met de Tempeleers te spreken, op 23 oktober geit ‘t ech gebäöre! 

“Waar en hoe laat is van later orde. We kunnen ons voorstellen dat de belangstelling deel te nemen groter is dan normaal”, zegt Lilian Limpens. Ruim op tijd, zo laat de bestuurder weten, kondigen we officieel aan waar André Rieu in zien moojertaol zijn stadsgenoten gaat dicteren op een dictee dat ongetwijfeld een walsende ondertoon heeft.