Na horeca ook thuiszorg en naar schoolgaande kinderen dupe van reconstructie Tongerseweg?

Nadat de lokale partij D66 al haar zorgen toonde over de gevolgen van de afsluiting van de Tongerseweg voor de daar gevestigde horeca, maakt de Partij Veilig Maastricht (PVM) zich nu ook druk over de toekomstige bereikbaarheid van de wijken Wolder, Campagne, Hazendans voor de thuiszorg. Daarnaast ziet de PVM ook moeilijkheden voor ouders die hun kinderen naar het Kindcentrum Wolder moeten brengen.

Daarnaast anticipeert PVM op de toegankelijkheid van het Kindcentrum Wolder. Ouders uit de wijken Daalhof, Belfort en Hazendans, wiens kinderen veelal op kindcentrum Wolder zitten, zouden volgens de partij twee keer per dag een flink stuk moeten omrijden. Hierdoor wordt een rit van normaliter drie minuten, achttien minuten voor een enkele rit omdat men moet omrijden via de Hertogsingel, aldus de partij.

De PVM vraagt net als D66 ook weer opnieuw aandacht voor de horeca-ondernemers die aan de weg gevestigd zijn en de dupe worden van de slechte bereikbaarheid door de werkzaamheden. De kasteleins zien hun klandizie en dus hun omzet teruglopen. Eerder stelde eigenaar van De Pepel Mark Gulikers al dat hij sinds oktober zijn omzet met 50% zag afnemen. Volgens Gulikers heeft ook het tankstation last van de slechte bereikbaarheid, terwijl de gemeente garandeerde dat de weg eenzijdig altijd goed bereikbaar zou blijven. Iets dat volgens ondernemers aan de weg absoluut niet het geval is.