MVV ziet op de valreep zege verdampen

Voor de derde keer dit seizoen zag MVV vrijdagavond een overwinning in blessuretijd wegglippen. Jong PSV kwam in een kolkende Geusselt, overigens volledig terecht, vlak voor het einde op 1-1.

Met ruim 6300 enthousiaste fans op de tribune hoopte MVV haar ongeslagen status in eigen stadion te verdedigen. Geen gemakkelijke opgave; beloftenteams zijn nooit tegenstanders die je zomaar even wegspeelt. En dat bleek ook. Toch kreeg MVV de grootste kansen op de openingstreffer. Steuckers had na vijf minuten de 1-0 op de voet, maar treuzelde te lang. Ook Marko Kleinen was dichtbij. Hij raakte de lat.

Aan de overkant kwam het gevaar voornamelijk van Savio. De Braziliaanse smaakmaker is reservespeler van het ‘grote’ PSV en wilde even laten zien dat hij een niveautje te laag actief is dit weekend. Na een weergaloze solo punterde hij na een half uur maar net voorlangs.

Toch was de ruststand weer in het voordeel van MVV. De ploeg van Maurice Verberne stak vliegensvlug over naar de andere kant van het veld terwijl PSV in de aanval was, waarna Souren alleen voor de keeper koel bleef: 1-0.

Na de pauze had MVV het erg lastig. De Sterrendragers hielden de bal niet meer in de ploeg en kwamen nauwelijks nog in de buurt van het doel. Het was verdedigen geblazen. En daarin slaagde MVV – met hangen en wurgen – heel lang, maar niet lang genoeg. Toen een MVV’er geblesseerd op de grond lag, weigerden de Eindhovenaren de bal sportief uit te spelen. Colijn werd vrijgespeeld voor keeper Matthys en scoorde de 1-1. Zijn uitdagende juichen vlak voor de harde kern zorgde ervoor dat de laatste minuten in de extra tijd extra hectisch waren.

De frustratie op de tribunes na opnieuw een late tegengoal was groot. Desondanks moeten ook die supporters, als de emoties bedaard zijn, erkennen dat een gelijkspel absoluut terecht was. MVV is nu vierde in de Keuken Kampioen Divisie.