MVV ziet in extra tijd overwinning verdampen

MVV was maandagavond dicht bij een nieuwe stunt. Na eerdere knappe zeges tegen NAC en ADO werd titelfavoriet Heracles lang op achterstand gehouden. Tot in blessuretijd: 2-2.

Met een rugzak vol zelfvertrouwen reisde MVV maandag af naar Almelo. En die zelfverzekerdheid toonde de ploeg van Maurice Verberne dan ook op de kunstgrasmat. Blummel leek na tien minuten de score te openen, maar deed dat volgens de scheidsrechter in buitenspelpositie. De goal van Jarne Steuckers even later telde wel. Hij werkte een rebound droog tegen het net. MVV bleef die eerste helft makkelijk overeind. Alleen een gevaarlijke kopbal van Armenteiros vlak voor rust betekende bijna de gelijkmaker; Matthys redde.

Na de pauze voerde Heracles, dat aan z’n stand verplicht is van MVV te winnen, de druk op. Het was echter MVV dat de voorsprong verdubbelde. Eerst miste Kostons nog van dichtbij, Souren was even later wel succesvol. Van de rand van het strafschopgebied mikte hij raak: 0-2.

Een kwartier voor het einde kwam Heracles terug in de wedstrijd. MVV kreeg de bal vlak voor het doel niet weg. Hansson kon raakprikken. Pas in blessuretijd volgde de gelijkmaker, van wederom Hansson. Hij plaatste de bal met precisie in de verre hoek; Matthys was kansloos: 2-2.