MVV zet PEC Zwolle opzij in topper

MVV blijft maar winnen. Ook uit bij concurrent PEC Zwolle boekten de Maastrichtenaren een 0-1 zege.

De nummer 2 tegen de nummer 3: PEC Zwolle tegen MVV. Wie voorafgaand aan het seizoen had voorspeld dat de Sterrendragers ergens in de tweede periode onderdeel van een heuse topper zouden zijn, was op zijn zachts gezegd niet geloofd. Toch was het vrijdagavond realiteit.

De thuisploeg leek het eerste half uur de rol van favoriet - PEC wordt immers wel in de top van de Keuken Kampioen Divisie verwacht - brutaal op zich te nemen. MVV kwam de eerste dertig minuten niet van eigen helft en enkele malen de bal rondspelen lukte eveneens niet. Grootste PEC-kans was voor Vellios, die van tien meter net naast kopte. Diezelfde spits kon even later alleen richting MVV-keeper Matthys, maar die bleef de aanvaller de baas met een puike redding.

MVV liet zich na een half uur voor het eerst zien via Koen Kostons. Hij schoot de bal recht in de handen van de keeper. Niet lang erna was het wel juichen voor het volle uitvak. Via Ruben van Bommel kwam de bal bij Sven Blummel, die de bal op de rand van het strafschopgebied via een Zwolle-verdediger in het doel plaatste.

Na de pauze voerde PEC in het eerste kwartier de druk wat op. Een kopbal van Vellios was wederom niet scherp genoeg om Matthys te passeren. Landu zag zijn inzet van de lijn gehaald worden. Maar dat was het eigenlijk qua grote kansen voor PEC. MVV kon in de tegenaanval de wedstrijd beslissen, maar verzuimde dit. Blummel had bijvoorbeeld alle tijd en alle ruimte maar vuurde recht op doelman Schendelaar. Kostons plaatste de bal net langs de paal. En ook invaller Livramento had het vizier niet op scherp. Twee maal maakte hij alleen voor de keeper niet de goede keuze. Alleen door die missers bleef PEC hoop houden op het punt. Maar dichterbij een ongevaarlijke kopbal van Kastaneer kwam de ploeg uit Zwolle niet.

MVV bleef bijzonder volwassen overeind in dit topduel. Als je dit soort duels blijkbaar kunt winnen, wordt de kans op handhaving in de top van de competitie een stuk groter. MVV staat in ieder geval nu tweede, met een punt achterstand op koploper Heracles.