MVV gooit poorten stadion De Geusselt open bij derby tegen VVV

MVV gaat bij de derby MVV-VVV in De Geusselt op 4 februari publiek toelaten. De club laat weten het pure noodzaak te vinden, niet alleen uit sportief oogpunt maar ook vanwege de financiën. 

Het geld is bijna op, zo laat MVV weten. Onlangs nog deden alle clubs van de ere- en eerste divisie een gezamenlijke noodkreet. Het Nederlands betaalde voetbal zou inmiddels al een schade lijden van meer dan 100 miljoen euro. 

“Vergeet niet dat in deze huidige lockdown de voetbalclubs de eerste getroffenen waren. Daar waar horeca en winkels 19 december op slot gingen, zijn de poorten voor onze supporters en sponsoren als sinds half november gedwongen hermetisch op slot. Het kabinet besloot namelijk in november al dat publiek drie weken (….)  lang niet welkom zou zijn bij alle sportwedstrijden. Het was een van de maatregelen om het aantal coronapatiënten terug te dringen en de druk op de ziekenhuizen te verlichten. Nu we al weken zien dat omikron minder gevaarlijk is, het merendeel van Nederland en gevaccineerd én geboosterd is, willen en vooral kunnen we niet langer wachten” zo meldt de club.

Supporters

Betaald voetbal is niet gemaakt voor lege tribunes, vindt MVV. Bovendien is voetbal voor velen een passie en die mag niet langer ontnomen worden, stelt men. “Richting onze sponsors willen we nu stappen maken. Zij hebben veel vertrouwen in MVV, zelfs in deze moeilijke corona-tijd blijven ze de club onverminderd steunen. En dat mag ook beloond en gewaardeerd worden. Daarom ook laten we alle MVV-supporters die een kaartje voor de derby MVV-Roda JC hadden, nu gratis toe tot de derby MVV-VVV Venlo. We zullen natuurlijk – zoals we in het verleden ook al naar ieders tevredenheid gedaan hebben - de veiligheid van een ieder in de gaten houden en de RIVM-maatregelen toepassen”

Overleg

Vrijdag zal het verzoek van MVV besproken worden tijdens een overleg tussen burgemeesters van Betaalde Voetbal Organisaties-gemeenten. Dan bespreekt men ook de acties van alle 34 betaalde voetbal organisaties,  die een weekend eerder op de agenda staan.