MVV weer hoopvol over play-offs na ruime zege in Eindhoven

MVV heeft vrijdagavond een knappe 0-3 zege geboekt in Eindhoven. Door de zege op de plaatselijke FC zien de Sterrendragers opeens de play-offsplekken, die lang uit zicht waren, in de buurt komen.

MVV speelde daarmee de financiële zorgen in ieder geval voor even van zich af. Deze week kreeg de club uitstel van betaling van huurpenningen aan de gemeente.

Kansen
In de eerste helft vielen twee momenten op. Een omhaal van Kökcu werd verijdeld door MVV-keeper Matthys. Aan de andere kant was er een poging van Saul Penders, die dan weer gekeerd werd door Eindhoven-keeper Brondeel.

Bryan Smeets
Na de pauze nam MVV de leiding. Na een slim passje van Smeets, stond Nicky Souren alleen voor de doelman en die schoof de bal eenvoudig in het net: 0-1. De aangever mocht vijf minuten voor tijd zelf afronden. Moederziel alleen kon Smeets de bal bij de tweede paal binnentikken.

Eigen goal
En daarmee was de koek nog niet op voor de meegereisde MVV-supporters. Een voorzet van Ferre Slegers werd aangeraakt door Eindhoven-verdediger Doorenbosch en verdween pardoes in de kruising: 0-3.

Play-offs in zicht
Met de overwinning klimt MVV naar de elfde plek en heeft de ploeg opeens aansluiting bij de plekken die aan het eind van het seizoen rechtgeven op het spelen van promotiewedstrijden. Ook in de derde periode, die nu halverwege is, staat MVV er goed voor met een derde plaats. Wordt de periode uiteindelijk gewonnen, is MVV verzekerd van de nacompetitie.