MVV krijgt uitstel van betaling van gemeente

MVV krijgt van de gemeente uitstel van betaling. Het gaat om de huidige huur van onder meer het stadion en het kunstgras en ook de regeling die getroffen is om achterstallige huur te innen. In totaal een bedrag van 425.000 euro tot en met juni 2024.

Voorkomen faillissement
Het uitstel heeft MVV nodig om een negatief banksaldo en mogelijk faillissement te voorkomen. De club komt in dit huidige seizoen namelijk 450.000 euro te kort. De Amerikaanse investeerder, die momenteel 24 procent van de aandelen van de club in handen heeft, stuurt op korte termijn 250.000 euro om de eerste financiële brandjes te blussen.

Meerderheid van de aandelen
Die Amerikaanse investeerder is tevens de oplossing volgens MVV. Deze wil een meerderheid van de aandelen in handen krijgen van de club, wat MVV dan weer ruim 2,3 miljoen oplevert. Met die storting kan MVV alle schulden afbetalen. Het is echter wachten op goedkeuring vanuit voetbalbond KNVB voor de overname. Tot die tijd, wil MVV het hoofd boven water houden met het uitstel van betaling bij de gemeente.

Verlies
MVV maakte recent bekend over afgelopen seizoen 1,1 miljoen euro verlies te hebben geleden. In het huidige seizoen staan ondernemers uit Maastricht en de Amerikaanse investeerder garant voor een gat in de begroting. Die investeerder stak eerder al 734.400 euro in MVV om de eerdergenoemde 24 procent van de aandelen in handen te krijgen.

Versterking
Gezien de financiële situatie is het daarom ook uitgesloten dat MVV deze winterstop nog een versterking aantrekt voor het eerste elftal. Er zal dus ook geen vervanger worden aangetrokken voor de recent verkochte Koen Kostons.

MVV Maastricht