MVV verslaat Den Bosch en stijgt naar tweede plek

MVV blijft in de eigen Geusselt ongeslagen. Laagvlieger FC Den Bosch werd zaterdag met 3-1 verslagen.

Het verhaal is bekend: MVV, dat zich met het laagste spelersbudget van de Keuken Kampioen Divisie moet redden, speelt vooralsnog mee in de top van het klassement. Na zaterdag staat de ploeg van Maurice Verberne zelfs tweede.

En wie de eerste helft tegen Den Bosch heeft gezien, zal dat niet verbazen. MVV raasde als een wervelstorm over de Brabantse opponent heen. Dat resulteerde in de negende minuut in de 1-0. Huurling Jarne Steuckers, die van onschatbare waarde is voor dit MVV, rondde een individuele actie keurig af met een knal in de hoek.

MVV kreeg daarna enkele grote kansen op een tweede treffer. Souren schoot van een meter of tien op de voeten van doelman Van der Steen. Remans vuurde een volley in de handen van diezelfde keeper. MVV ging uiteindelijk wel met een 2-0 voorsprong rusten. Kostons vuurde, oog in oog met de doelman, kiezelhard de bal in het net.

Na de pauze had Kostons direct de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Na een lange rush stond Van der Steen met een goede redding in de weg. Aan de andere kant deed Den Bosch na 67 minuten wat terug. Van dichtbij kon Van de Bogert na een hoekschop binnenschieten. Na die tegengoal liep het niet meer bij MVV. Den Bosch kreeg opeens de indruk dat er ondanks die kansloze eerste helft van Brabantse zijde wat te halen viel. En bijna was het zelfs gelijk. Eerst redde MVV-goalie Matthys sterk op een van richting veranderde inzet van Konings. Later was de MVV-keeper de baas toen Ahannach alleen voor hem stond. De Belgische keeper trok zijn team door deze periode heen.

Tot ieders opluchting aan MVV-zijde was het die andere Belgische parel binnen de Maastrichtse ploeg, Steuckers, die de marge weer op veilig niveau schoot. Op aangeven van Kostons schoot Steuckers de bal van ongeveer de penaltystip keurig in de hoek: 3-1.

En zo staat MVV voor even op een plek die over zeven maanden recht geeft op promotie naar de eredivisie. Of de ploeg van Verberne dat kan volhouden is de vraag, en misschien niet heel waarschijnlijk, maar dat de ploeg na twaalf duels op die plaats staat is al een prestatie op zich. MVV is tevens komende vrijdag onderdeel van een heuse topper. Dan treft de ploeg in Zwolle de nummer drie van dit moment, PEC.