MVV veroordeeld tot spelen in lege Geusselt: geen uitstel duels

MVV hoopte nog dat de KNVB wellicht de wedstrijden wilde verzetten, maar dat bleek volgens de voetbalbond niet mogelijk. Uitstellen van wedstrijden vanwege lege stadions is geen haalbare optie, al is het maar omdat totaal niet zeker is of de maatregel slechts drie weken duurt. En dat betekent dat MVV de komende drie thuisduels in een lege Geusselt afwerkt.

En daarmee is MVV de zwaarst getroffen club in het betaalde voetbal, zo foetert de profclub op haar eigen website. Geen enkele ploeg in het betaalde voetbal speelt nog zo vaak onder deze maatregelen thuis als de Sterrendragers. MVV speelt in de weken dat het kabinet geen publiek bij sportwedstrijden toelaat vanwege corona nog drie keer in eigen stadion. Daarin mist het niet alleen inkomsten van eten, drinken en recettes, maar kan het ook geen beroep doen op de steun van het publiek.

MVV pakte onder aanvoering van de eigen fans twaalf van de achttien punten in eigen stadion. Toeval of niet: afgelopen maandag, thuis tegen Den Bosch, verloor MVV met 0-1 in een lege Geusselt.

Ook tegen Jong PSV (26 november), het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Roda JC (29 november) en TOP Oss (3 december) blijven de poorten van de Geusselt dicht voor supporters.