MVV verliest derby van Roda JC

MVV is 2022 slecht begonnen. Uit bij rivaal Roda JC werd met 1-0 verloren.

Dat het slechts bij 1-0 bleef, mag MVV gelukkig mee zijn. Roda had een veel grotere score kunnen laten noteren. Kansen waren er in de eerste helft voor Vente, die van dichtbij tegen doelman Matthys opschoot. Geen minuut later vuurde Pflücke namens Roda tegen de lat. MVV stelde daar alleen een hard schot van Remans tegenover, op de vuisten van De Boer.

Na rust opende Roda dan toch de score. Na balverlies van Van Bommel op het middenveld brak Roda uit, waarna Pflücke schuin voor het doel een schietkans kreeg: 1-0. Het doek had daarna snel kunnen vallen, maar Limbombe en Vente zagen hun inzetten allebei op de lat uiteenspatten.

MVV bleef daardoor in de wedstrijd en kreeg zowaar grip op de wedstrijd in de laatste twintig minuten. Er kwamen kansen: Ntelo na een goede individuele actie schoot op de vuisten van De Boer. Essers en Dzepar zagen hun kopballen van de lijn gehaald worden. Er werd niet meer gescoord.

MVV heeft dringend vers bloed nodig, willen ze het seizoen nog enige glans geven in de tweede seizoenshelft. MVV komt duidelijk wat stootkracht voorin tekort. De club is momenteel in onderhandeling met enkele nieuwe spelers.