MVV vergeet punt te pakken tegen Jong PSV

Ondanks dat Jong PSV een stuk sterker speelde, had MVV zeker een punt kunnen overhouden aan het onderlinge duel vrijdagavond. Omdat de ploeg van Klaas Wels in de laatste paar minuten vier grote kansen liet liggen, gingen de punten mee naar Eindhoven: 1-2.

MVV stond het eerste kwartier onder grote druk. Jong PSV pakte MVV direct bij de keel. De gevaarlijkste man was Bakayoko. De aanvaller van PSV schoot één keer net langs de linkerpaal, een andere poging vloog naast de rechterpaal. Simon Colyn scoorde ondanks een knappe poging ook niet: hij vuur een vrije trap tegen de lat. Een kopbal van Sealy werd gepakt door MVV-goalie Matthys.

Na een half uur liet MVV zich voor het eerst aanvallend zien. Ntelo scoorde van dichtbij niet, Blummel vuurde de rebound met een volley over. Even later was het wel raak. Na een lange bal van Blummel, kopte Remans de bal voor het doel; Ntelo kon van dichtbij binnen knikken: 1-0, tevens ruststand.

Na de pauze stelden de beloften van Jong PSV snel orde op zaken. Tielemans schoot vanaf rand zestien metergebied in de rechterhoek: 1-1. Sealy miste daarna de kans op 1-2, uit de draai schoot hij via MVV’er Essers naast. Een kwartier voor tijd sloeg het noodlot toch toe voor MVV. Man of the match Bakayoko kreeg te veel ruimte en kon de bal in de kruising mikken: 1-2.

Hoewel die tussenstand dubbel en dwars verdiend was, kon MVV in de slotfase makkelijk nog een punt redden. Eerst redde doelman Delanghe op een afstandsschot van Blummel. Daarna werd een schot van acht meter van Remans gesmoord. Diezelfde Remans zag zijn volley van dichtbij het doel in blessuretijd door Delanghe weggebokst worden. Delferriere kreeg echter de grootste kans op een gelijkspel. Alleen voor het doel schoot hij enkele seconden vóór tijd tegen de keeper aan.

Het is nu al de tweede thuiswedstrijd op rij zonder fanatiek steunend publiek dat MVV geen punten overhoudt.