MVV terug op aarde na ruime nederlaag tegen nummer laatst

MVV heeft maandagavond verrassend verloren van Jong FC Utrecht. Gesteund door zo’n honderd Maastrichtse fans speelde MVV onherkenbaar en ging het met 3-0 onderuit.

Al snel ging het mis voor MVV, dat sinds 9 september niet meer verloor. Na een kwartier was Sanches Fernandes te snel voor Schenk, en passeerde hij tevens de ver uitgekomen MVV-keeper Matthys: 1-0. Jong FC Utrecht, dat stijf onderaan staat in de Keuken Kampioen Divisie, was een stuk sterker dan MVV, dat de laatste tijd niet meer te verslaan leek. Rijks was dicht bij de 2-0 na een half uur. Matthys redde knap met de voet.

MVV kon alleen in de laatste vijf minuten voor de pauze een vuist maken. Blummel vuurde van grote afstand op de lat. Steuckers liet even later een grote kans liggen. Alleen voor de doelman hoopte hij een medespeler te vinden terwijl zelf schieten toch een betere optie was.

Na rust kwam er een nog slechter MVV het veld op. Al snel resulteerde dat in een ruimere achterstand. Na vijftig minuten weigerde een blik MVV-spelers in te grijpen en kon Rijks uiteindelijk alleen voor Matthys de bal binnenglijden. Drie minuten later maakte diezelfde Rijks zelfs 3-0. Alleen gelaten voor het doel kon hij de bal in het net werken.

Niets lukte bij MVV. Het leek wel de ploeg van vorig seizoen, die bepaald niet aantrekkelijk speelde en regelmatig grote nederlagen leed. Een kans creëren was vanavond nog teveel gevraagd. Aan de andere kant voorkwam Matthys meerdere malen dat Jong Utrecht MVV echt vernederde. Al is de conclusie dat 7-0 geen gekke uitslag was geweest waarschijnlijk al pijnlijk genoeg.

MVV staat na de nederlaag vast op de derde plaats.