MVV stunt in Venlo: eerste winst tegen VVV sinds 2009

Dat het spannend ging worden zondagmiddag in de koel wisten beiden partijen, de uiteindelijke uitslag had echter vrijwel niemand verwacht. MVV won zondag met 1-3 van VVV de eerste wedstrijd van het seizoen. 

Openingsfase
De openingsfase van de wedstrijd verliep moeizaam, de Venlonaren hadden duidelijk de overhand, maar het lukte beide partijen niet om een bal in het net te krijgen.

Tweede helft
Nadat de eerste helft met een teleurstellende 0-0 geëindigd is, kwam MVV in de tweede helft goed uit de startblokken. Doordat VVV te veel ruimte openhield, kon Ferre Slegers het eerste doelpunt eenvoudig binnentikken.

In de 49ste minuut zag Marko Kleinen de ruimte en schoot MVV naar een 0-2 voorsprong.

Doelpunt VVV
Halverwege de tweede helft kwamen er nog een aantal spannende momenten voor MVV, zo maakte Simon Janssen in de 76ste minuut toch nog een doelpunt voor het thuisspelende VVV.

De definitieve mokerslag kwam in de 87ste minuut, door een fout van doelman Jan de Boer van VVV: de Maastrichtenaren kregen een strafschop, waardoor de stand eindigde op 1-3 in het voordeel van de uitploeg.

De enige vraag die resteert, is of het de ploeg van Maurice Verberne na vorig jaar, dit seizoen weer lukt een goed seizoen neer te zetten.