MVV stoot na sensationele comeback door naar top 4

MVV leek vrijdagavond dood en begraven na een vroege 0-2 achterstand tegen Willem ll. De Sterrendragers knokten zich terug in het slot, met zelfs nog een overwinning in de laatste seconden.

Wéér kreeg MVV vrijdag bezoek van een ploeg die tot de top van de Keuken Kampioen Divisie moet gaan behoren. In plaats van zo’n club op een snelle achterstand te zetten, wat al enkele keren gebeurde dit seizoen, moest MVV nu zelf al vroeg een goal incasseren. De geheel vrijstaande De Leeuw kon in twee instanties de bal achter doelman Matthys werken. Nadat MVV’er Van Helden de bal simpel inleverde ruim een kwartier later, werd het zelfs 0-2. Doodeman profiteerde en schoot met scherp in de lange hoek.

Een tussenstand die geen wenkbrauwen doet fronzen gezien de financiele mogelijkheden van beide ploegen. Maar toch was het weer even wennen voor het zó verrassende MVV, dat zich tussen al die rijke clubs keurig staande houdt in het linkerrijtje. Iets terugdoen in de eerste helft bleek vrijdagavond teveel gevraagd; Willem ll bleef volwassen overeind.

Na de pauze had MVV de bal en leunde Willem ll afwachtend achterover. Echt grote kansen creeerde de ploeg van Maurice Verberne niet. Alleen Remans was na een uur dichtbij. Hij schoot een halve meter over de kruising. Toch kreeg het fanatiek steunende publiek haar treffer. Middenvelder Marko Kleinen, toch niet bekend om zijn aanvallende kwaliteiten, scoorde op schitterende wijze zijn eerste treffer in het betaalde voetbal. Hij kapte zijn opponent uit, om vervolgens de bal stijf in de kruising te jagen: 1-2. Al snel had MVV de score zelfs gelijk kunnen trekken: Remans maaide in volledig vrijstaande positie alleen voor het doel over de bal; een megakans.

Toch lukte het MVV; na een hoge bal verloor de kleine Willem ll-keeper Lamprou het duel van een langere MVV’er, waarna Kostons kon raak prikken. Daarna rook MVV bloed en ging het voor de ultieme stunt. In al haar enthousiasme ging het aan de andere kant bijna mis. Hornkamp leek Willem ll alsnog naar de overwinning te koppen, maar zag zijn inzet van de lijn getrapt worden, inmiddels al in de blessuretijd. In de zesde en laatste minuut van de toegevoegde tijd was het echter MVV dat alsnog de driepunter binnensleepte. Een vrije trap viel op het hoofd van Van Helden, die zijn fout goedmaakte met een keurige kopbal: 3-2. De Geusselt ontplofte; oude tijden herleefden in het MVV-stadion. En met ‘gaon nog neet naor hoes’ van Frans Theunisz galmend uit de speakers begon het feest. MVV staat vierde en voegt zich voor nu bij de topploegen in de Keuken Kampioen Divisie.