MVV plaatst zich voor play-offs in kolkende Geusselt

MVV heeft het ticket voor de play-offs nu dan echt binnen. Met een 2-1 zege op directe concurrent Telstar werd de laatste stap gezet.

MVV had sowieso al aan een gelijkspel genoeg voor plaatsing; Telstar moest winnen, en dat met zoveel mogelijk goals verschil. En die verhoudingen waren zichtbaar in het begin. De gasten gaven gas, MVV liet Telstar vooral uitrazen en loerde op de tegenaanval.

En de eerste de beste keer dat MVV het doel van de tegenstander zocht, was het direct raak. Kostons vond Steuckers alleen voor het doel en zag die de 1-0 aantekenen. Een ruime tien minuten later was Kostons weer aangever. Dit keer op topscoorder Van Bommel, die wel heel koel de bal in de lange hoek plaatste: 2-0. Kostons is daarmee het vaakst aangever bij een goal in de Keuken Kampioen Divisie. Negentien keer maar liefst.

Het zorgde ervoor dat MVV nog meer achterover kon leunen. Telstar creëerde genoeg kansjes, maar MVV kon rekenen op Romain Matthys, die vooraf werd uitgeroepen tot beste doelman van de vierde periode.

Na de pauze nam het publiek een voorschot op het aanstaande feestje. Niemand hield nog rekening met het mislopen van de nacompetitie. Een kopbal net naast van Giousis was het gevaarlijkste wapenfeit van Telstar. Tien minuten voor het einde zorgde invaller Plet toch weer voor een spannende slotfase. Hij kon van dichtbij dan toch Matthys passeren: 2-1. Een gelijkmaker zat er echter niet meer in. MVV verzuimde zelf het duel definitief te beslissen. Van Bommel was twee keer alleen voor doelman Koeman net niet scherp genoeg en ook Souren, na een mooie actie, krulde de bal net langs de paal.

Na het laatste fluitsignaal maakte MVV haar ererondje langs de massaal juichende fans, die na vijf jaar eindelijk weer de play-offs ingaan. En dat in een jaar (laagste spelersbudget van het betaalde voetbal) dat niemand daar rekening mee hield. MVV staat vijfde en speelt volgende week nog tegen Almere City. Na dat duel wordt duidelijk wie MVV treft in de eerste ronde van de play-offs.