MVV overtuigt tegen NAC en pakt eerste zege

MVV heeft de eerste zege van het seizoen binnen. In een sfeervolle Geusselt was MVV maandagavond met 3-1 te sterk voor NAC Breda.

Voordat de eerste bal dit seizoen over het kunstgrasveld rolde in de Geusselt, presenteerde MVV eerst een nieuwe shirtsponsor. Het betreft ‘Maastricht Region’. Dit is een initiatief van MVV zelf. De club wil met dit merk de verbinding gaan vormen voor bedrijven in de regio om de stad heen.

De fans kregen niet lang de tijd om de precieze bedoeling achter de opmerkelijke vorm van hoofdsponsoring te achterhalen, want de wedstrijd tegen NAC was vanaf de eerste minuut er direct eentje voor op het puntje van de stoel. MVV deed in het eerste kwartier direct zaken. Eerst rondde de teruggekeerde spits Koen Kostons een steekpass van Blummel af (1-0) en enkele minuten later benutte Remans een strafschop koelbloedig: 2-0.

NAC, dat ietwat tegenviel, kreeg grote kansen om nog voor rust terug in de wedstrijd te komen. Velanas miste de grootste kans. Alleen voor de MVV-keeper mikte hij hoog over. Een kopbal van dichtbij van Herrmann werd spectaculair gered door doelman Matthys en een schuiver vanaf bijna de achterlijn van Lucassen hobbelde vlak voor de doellijn langs.

Na de rust was het spelbeeld eentonig. NAC drukte MVV terug op de eigen helft, zonder echt gevaarlijk te worden. MVV werd dat wel op de counter. Remans met een stiftje naast en Steuckers, die vrij voor het doel één speler teveel wilde uitkappen, lieten grote kansen op de 3-0 liggen. Ruben van Bommel, de jongste telg van de bekende voetbalfamilie deed voor hoe het wel moet. Hij strafte koelbloedig een foutieve pass in de NAC-verdediging af. Met die ruime marge kon MVV zich het tegendoelpunt van Van der Sande, twintig minuten voor tijd, permitteren.

MVV liet maandagavond in ieder geval zien dat het laagste spelersbudget in het betaalde voetbal niet direct hoeft te betekenen dat het een horrorseizoen wordt. Vrijdag tegen het ADO Den Haag van Dirk Kuyt gaat de ploeg proberen deze positiviteit een vervolg te geven.

Foto's: Laurens Bouvrie