MVV overleeft kansenregen Roda JC

MVV heeft het eerste gelijkspel van de competitie geboekt. In het restant van het eerder gestaakte duel tegen Roda JC werd met 1-1 gelijkgespeeld. En met dat punt mocht MVV heel tevreden zijn.

Het betrof de laatste 48 minuten van de beladen derby die een maand geleden gestaakt werd vanwege rellen.
Destijds was MVV de betere ploeg, vandaag was Roda absoluut de sterkere.

In een lege en koude Geusselt werkten beide ploegen eerst de laatste drie minuten van de eerste helft af. Toen die erop zaten, startte direct het tweede bedrijf. En daarin had MVV na tien minuten de voorsprong te pakken. Een voorzet van Keulen werd door iedereen gemist, maar niet door Mitchy Ntelo, de MVV-spits die bij de tweede paal simpel kon binnen tikken. Roda antwoordde redelijk rap en kwam met een flipperkastdoelpunt op 1-1. Na een harde voorzet van Limbombe, kwam de bal voor de voeten van Vente. Die schoot tegen de paal, zijn ploeggenoot Emmers deed dat vervolgens ook, maar die bal ging via het aluminium wel binnen.

Na die gelijkmaker was het alleen maar Roda dat de klok sloeg. Grote kansen waren er voor de ploeg uit Kerkrade. Pflücke kwam alleen voor MVV-goalie Matthys, maar vond de doelman op zijn weg. Verdediger Jensen schoot van dichtbij hoog over. Limbombe knalde van vijftien meter net naast. En verdediger Joppen kopte van dichtbij op de handschoenen van Matthys. In de blessuretijd kroop MVV, dat zelf geen kans meer bij elkaar speelde, nog een keer door het oog van de naald. Een voorzet van Pflücke werd half verlengd en stuiterde maar net langs de paal.

Door het eerste gelijke spel staat MVV nu twaalfde.