MVV in top drie aantal straffen voor wanorde met supporters

MVV staat met 13 straffen op de derde plaats in het lijstje met het hoogste aantal straffen als gevolg van incidenten met supporters. Bij het lijstje met het totaalbedrag aan boetes staat MVV op een vierde plaats. 

Niet alle straffen leiden automatisch tot geldboetes, zo kan de KNVB er bijvoorbeeld ook voor kiezen als straf op te leggen dat een club een wedstrijd zonder supporters moet spelen.

Nieuwe supportersgroep
Volgens een woordvoerder van MVV is onderdeel van het probleem een nieuwe supportersgroep van vooral jonge mannen die zich misdraagt. Ook supportersvereniging Angel Side is ermee bezig om de groep onder controle te krijgen. "We proberen te communiceren naar de supporters dat ze voorzichtig moeten zijn", aldus een woordvoerder van de club.

Aderlating
Volgens MVV is het wangedrag een grote aderlating op het totale budget van de club. "Voor dit geld kunnen we ook een andere speler kopen", licht de woordvoerder toe. Buiten de direct opgelegde boetes, hangt MVV nog twee andere boetes boven het hoofd.

Al eerder sprak RTV Maastricht met de veiligheidscoördinator van MVV, Erik van Rijsselt, die zei toen over stadionverboden: "Een systeem is nooit waterdicht, dan moet je ergens in een bunker gaan spelen."

Boven MVV staan nog de Graafschap en PEC Zwolle als het gaat om de hoeveelheid incidenten, bij het totaalbedrag aan boetes staat boven MVV Heracles, PEC Zwolle en PSV.