MVV op bezoek bij De Graafschap op jacht naar play-offticket

Tegen Jong AZ vorige week lukte het MVV nog niet om de play-offs voor  promotie veilig te stellen, morgen volgt een nieuwe kans, wanneer de ploeg van Maurice Verberne op bezoek gaat bij De Graafschap.

Een overwinning brengt zekerheid, maar afhankelijk van resultaten op andere velden is het ticket wellicht ook al binnen bij een gelijkspel of zelfs een nederlaag. Alleen een doemscenario kan MVV nog een gooi naar promotie ontnemen. Dan zou de ploeg zelf de resterende drie duels moeten verliezen en één van de overgebleven concurrenten, Telstar en ADO, drie keer moeten winnen.

Evenaring
Vorig jaar rond deze tijd was het nog mogelijk dat MVV de slechtste eindklassering ooit ging boeken, wat uiteindelijk overigens niet gebeurde. Nu doet MVV nog volop mee om plaats vijf, wat een evenaring van het beste seizoen na de degradatie in 2000 zou zijn. MVV staat nu nog zesde.

Ruben van Bommel
De fans wachten verder nog altijd nog op het moment dat de ontdekking van het seizoen, Ruben van Bommel, zijn contract tekent. De clubtopscoorder speelt namelijk nog altijd op amateurbasis bij MVV en dreigt in de zomer gratis de deur uit te lopen. Hoewel er nog geen handtekening gezet is, gaat de zoon van oud-topvoetballer Mark van Bommel er wel vanuit dat het contract er gaat komen. Maar dan aan het eind van het seizoen. "Waarschijnlijk wel", zo loopt hij voorzichtig op de zaken vooruit.