MVV niet terug op derde plek na doelpuntrijk verlies

Op dinsdagavond hingen er na negentig minuten vijf mandjes aan het scorebord voor de thuisploeg, en drie voor MVV. De tegenstander van de avond, Telstar, houdt de score bij door middel van een ouderwets scorebord. Een doelpuntrijke wedstrijd eindigde in 5-3, en daarmee leed MVV voor de vierde wedstrijd op rij puntenverlies. 

De wedstrijd die eigenlijk gepland stond vlak voor kerst, maar werd afgelast vanwege een slecht speelveld, werd gisteravond ingehaald. De eerste 25 minuten gingen gelijk op, met een doelpunt voor zowel de thuis- als uitploeg. Griekse spits Giousis opende de score in de twintigste minuut (met een afstandsschot), maar al snel volgen de sterrendragers met de gelijkmaker; Jarne Steuckers punterde de bal in het net.  

Een uitblinker bij de kant van Telstar was rechterspits Rein Smit. Smit verving tijdelijk basisspeler Plet en wist drie ballen van dichtbij tegen de touwen te schieten. En zo zette hij Telstar binnen een tijdsbestek van twintig minuten op een 4-1 voorsprong. 

De ploeg van trainer Maurice Verberne wist dat er werk aan de winkel was bij zo’n ruime achterstand en kwam ook terug. Doelpunten van dichtbij van Koen Kostons en Rein van Helden tilden de stand naar 4-3. Overigens is Kostons betrokken bij zes van de laatste zeven MVV-goals. Eerder gaf hij ook al de assist op Steuckers voor de 1-1 in deze wedstrijd.

In de 63ste minuut was Kostons zelfs heel dichtbij de gelijkmaker, maar schoot van dichtbij op Telstar-keeper Houwelingen. Die gelijkmaker kwam er uiteindelijk niet meer, sterker nog, Telstar breidde de score nog uit, via invaller Glynor Plet. Hij was ingevallen voor de drie keer scorende Smit en schoof de bal langs MVV-keeper Matthys: 5-3.

MVV stapte terug in de bus en had wederom een lange terugreis vanuit Velsen-Zuid voor de boeg. De ploeg staat nu zesde in de Keuken Kampioen Divisie.