MVV na missen megakansen onderuit bij VVV

MVV heeft een onnodige nederlaag geleden uit bij VVV. De Sterrendragers misten na rust enkele droomkansen, waarna VVV de wedstrijd besliste: 2-0.

De eerste helft was voor VVV. De Venlonaren hadden het meest de bal en kregen wat kansjes op de openingstreffer. De grootste kans was echter voor MVV. Remans werd alleen richting VVV-goal gestuurd, maar schoot net voorbij het doel.

VVV ging met een voorsprong rusten. Bij een vrije trap zat doelman Nijhuis er helemaal naast. Dekkers kon de bal in het verlaten doel koppen.

Na de pauze leek MVV de schade direct te herstellen. Dzepar schoot de bal tegen de paal, waarna Ntelo de bal kon intikken. Maar in vrije positie, op twee meter van een open doel, schoot hij tegen de lat. Een misser waarvan de beelden wel eens de wereld over kunnen gaan.

Ondanks die misser bleef MVV kansen bij elkaar spelen. Dzepar kopte daarbij in de handen van VVV-goalie Zima. Die doelman leek even later dan eindelijk geslagen. Na een oogstrelende actie van Souren kwam Remans alleen voor die keeper. Zima lag al op de grond, maar Remans knalde de bal langs de verkeerde kant van de paal.

De koek was daarna wel op voor MVV, dat alle energie stak in het creëren van die kansen. VVV profiteerde daarvan. Na slecht verdedigend werk van Rico Zeegers en Essers kon Johansson de wedstrijd beslissen: 2-0.