MVV lijdt eerste nederlaag

MVV heeft vrijdagavond voor het eerst deze competitie verloren. Willem ll was in Tilburg met 2-1 te sterk.

MVV wist van tevoren dat het lastig zou worden. Alleen al omdat Willem ll normaal gesproken een ploeg is die bovenin te vinden, maar ook omdat de Maastrichtenaren het moesten doen zonder captain Souren en regisseur Smeets. Met een piepjong middenveld speelde MVV echter een behoorlijke eerste helft.

Voorsprong
Toch was de eerste kans voor de Tilburgers. Joosten schoot na zeven minuten net naast. Na een half uur, op het moment dat MVV de bovenliggende partij was, sloeg het toe. El Basri gaf perfect aan op Tunuhan Tasci, die bij de tweede paal eenvoudig kon binnentikken: 0-1. Op dat moment was het nog ongeslagen MVV even virtueel koploper. Dat duurde niet lang. Want Bosch kon zeven minuten voor de pauze de gelijkmaker binnenschuiven, geheel vrijstaand in het strafschopgebied.

Grote kansen
Na de pauze ontsnapte MVV direct aan een achterstand. Oosting knalde van dichtbij hoog over. De ploeg van Maurice Verberne bevond zich in een moeilijke fase en had moeite de bal in de ploeg te houden. Toen die druk een beetje was gaan liggen, kreeg MVV opeens een monsterkans op de voorsprong. Invaller Livramento speelde zichzelf knap vrij, maar stiftte alleen voor de doelman de bal net naast.

Winnende goal
Twintig minuten voor tijd kwam Willem ll aan de leiding. Eerste redde MVV-keeper Matthys nog knap op een kopbal die hij uit de hoek ranselde. Uit de daaruitvolgende hoekschop was het wel raak: Heerkens knikte binnen: 2-1. Die klap kwam MVV, zonder Souren en Smeets voetballend toch een stuk minder krachtig, niet meer te boven.

Ronald van den Hoven