MVV lijdt derde uitnederlaag op rij

MVV heeft vrijdagavond een uitwedstrijd van concurrent NAC Breda verloren. Daarmee verliest de ploeg van MVV trainer Maurice Verberne voor de derde keer op rij een uitwedstrijd. Door de verliespartij zakt MVV één plaats op de ranglijst en stijgt NAC naar de zevende plek. Wederom lijdt MVV een pijnlijke nederlaag met het oog op eventuele play-off wedstrijden voor promotie. Na negentig minuten was de score 4 tegen 1 in het Rat Verlegh Stadion.

De wedstrijd schommelt in de openingsfase op en neer in de Brabantse sneeuw. Tijdens de eerste twintig minuten creëert voornamelijk NAC een paar kansen, wat zich in de 21e minuut uitbetaalt in een goal van Ómarsson. Niet veel later krijgt NAC na een overtreding van Rico Zeegers een vrije trap vlak voor het strafschopgebied. De trap vliegt maar nét over het doel van keeper Matthys. 

Na ongeveer een half uur spelen verovert MVV door goed druk te zetten de bal. Deze pressie resulteert in een drie tegen vier situatie in het voordeel van MVV. Ruben van Bommel staat tijdens de aanval volledig vrij op de linkervleugel en krijgt de bal aangespeeld van Jarne Steuckers. Van Bommel heeft alle ruimte en tijd om met zijn rechtervoet uit te halen en krult de bal fantastisch in de rechterbovenhoek. Niet veel later krijgt MVV na een snelle counter aanval zelfs een kans om op voorsprong te komen. Maar, de kans wordt niet goed uitgespeeld, waardoor het té lastig is voor Kostons om de bal binnen te werken. Hij raakt de paal. 

Echter gaan de ploegen niet met een gelijke stand de rust in. De doelpuntrijke wedstrijd heeft nog twee doelpunten in petto voordat de eerst helft is afgelopen. In de 43e minuut krijgt NAC-spits Jort van der Sande alle ruimte in het strafschopgebied om de 2-1 te scoren. Vervolgens scoort Ómarsson zijn tweede van de wedstrijd door een rebound die tegen zijn hand lijkt te komen. Maar, omdat de Keuken Kampioen Divisie geen VAR kent, blijft het doelpunt staan. 

In de tweede helft pakt Ómarsson de draad weer op en scoort hij ook de 4-1. Hij verzilvert zijn hattrick door kalm maar hard de bal langs Matthys te schieten. Bijna wordt het ook nog 5-1, maar van die score werd MVV gered door goed vlagwerk van de grensrechter. 

Volgende week vrijdag speelt MVV om 20:00 thuis teken de hekkensluiter van de competitie; Jong Utrecht.