MVV laat koploper Volendam ontsnappen: 0-1

MVV heeft voor het eerst sinds weken weer een acceptabele pot op de mat gelegd. Tegen FC Volendam kregen de Sterrendragers de beste kansen, maar de lijstaanvoerder was de enige ploeg die het net vond.

Na vier nederlagen op rij werden er geen wonderen van MVV verwacht vrijdagavond. Het eerste deel van het duel was het dan ook Volendam dat het spel bepaalde. Muhren kreeg na tien minuten de grootste kans en kopte van dichtbij op doelman Matthys.

MVV beet echter goed van zich af in die eerste helft en dwong kansen af, iets dat ook niet vanzelfsprekend was in de meest recente duels. Keulen schoot op de vuisten van de keeper en ook Van Bommel passeerde de Volendam-goalie niet met een schuiver over de grond.

Na rust deed MVV er een schepje bovenop en leek een Maastrichtse openingstreffer een kwestie van tijd. Kansen waren er volop: een getoucheerd schot van Tim Zeegers dwarrelde centimeters naast. Even later dacht Kastrati na een zwakke terugspeelbal op de keeper wel te scoren. Hij kwam de doelman niet voorbij, de inzet van Blummel, die met een stiftje dacht alsnog te scoren, faalde hopeloos.

Volendam had aan één echt grote kans vervolgens wel genoeg. Dzepar kopte de bal bij het verdedigen recht in de voeten van Ould-Chikh, die Matthys kansloos liet in de korte hoek: 0-1. In een slotoffensief was MVV vervolgens nog dichtbij de gelijkmaker. Delferriere (schot net naast) en Waem (volley tegen Volendamse verdediger aan) waren nog dichtbij de absoluut verdiende gelijkmaker. Sterker nog, MVV verdiende de zege, maar staat weer met lege handen.

MVV heeft dringend behoefte aan thuiswedstrijden voor publiek. In de vijf duels die MVV voor lege Geusselt-tribunes speelde, werd er vier keer verloren en één keer gelijkgespeeld. Dit terwijl de ploeg in het begin van het seizoen met steun van de fans wel het gros van de thuisduels won.